Vesti

Protest Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice

Pred više od 1.000 građana Kosovske Mitrovice, od UNMIK-a je zatraženo da da odgovor na pitanje da li može garantovati bezbednost srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Odgovor Srba na najnovije napade jeste: Ne vredi. “Džaba pucate, mi ovo nećemo da damo”, rekao je okupljenim građanima Kosovske Mitrovice danas na protestnom skupu jedan od predstavnika SNV-a Vladimir Rakić. Predstavnik SNV-a severnog Kosova Rade Negojević poručio je da UNMIK mora odgovoriti na pitanje, može li garantovati bezbednost Srbima na Kosovu i Metohiji. “Još jednom apelujemo na ključne međunarodne činioce da u okviru suštinske autonomije Kosova i Metohije bezbednost Srba povere bezbednosnim snagama Republike Srbije”, rekao je Negojević. Momir Kasalović poručio je Albancima da nikada neće dobiti nezavisno Kosovo. “Moraju da shvate da je Kosovo i Metohija bilo, jeste i biće deo države Srbije, što to ranije shvate bolje po njih. Želimo da im poručimo i ovo, šta god oni radili mi odavde nećemo otići”, dodao je Kasalović. Za vreme protesta nije bilo incidenata, a skup su obezbeđivale snage kosovske policije.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018