Vesti

Skupština grada Niša uručila pomoć porodicama Ivana Dejanovića i Aleksandra Stankovća

Zvaničnici grada Niša prilikom posete prodica poginulih Ivana Dejanovića i Aleksandra Stankovića pre tri meseca, dali su dva obećanja. Danas su jedno od njih ispunili. Skupština grada obezbedila je donaciju u iznosu od po 250.000 dinara porodicama srpskih mladića iz Suvog Dola i Novog Naselja kod Lipljana, koji su ubijeni avgusta ove godine na putu ka Štrpcu. Tim povodom delegacija grada Niša koju je predvodio zamenik gradonačelnika Dejan Rajčić posetila je porodice poginulih. «Ovde život i smrt idu ruku pod ruku. To što se desilo, to se ne može vratiti nazad. Mi smo ovde došli zbog onih koji su ostali iza njih, zbog živih», kazao je Rajčić. On je poručio Srbima koji su ostali na Kosovu i Metohiji da nisu zaboravljeni od svoje braće sa one strane administrativne linije. «Cilj nam je da se ulijemo poverenje kod Srba koji su ostali da žive ovde šest, sedam godina posle tragičnih događaja na Kosovu», kazao je Rajčić. Posle gubitka supruga, Dragana Dejanović kaže da su deca jedino što joj daje snage da nastavi da živi. Ivanka Stanković, majka poginulog Aleksandra zahvalna je na pomoći grada Niša, ali kaže da gubitak sina ništa ne može da nadoknadi. Dejan Rajčić, zamenik gradonačelnika Niša najavio je još jednu posetu ovim porodicama do kada će se, kako je obećao, pobrinuti za zaposlenje supruge i sestre pokojnih Dejananovića i Stankovića.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018