Vesti

U severnom delu Kosovske Mitrovice ranjena dva Srbina

U dva odvojena napada tokom protekle noći u severnom delu Kosovske Mitrovice ranjeni su Dejan Makismović i Branislav Antović, potvrdio je KIM radiju portparol Kosovske policijske službe Refki Morina. On je rekao da policija još uvek nema podataka o tome u kakvom su stanju Maksimović i Antović. Portparol KPS-a je dodao da je istraga o ovom slučaju u toku. Direktor kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitovici Milan Ivanović potvrdio je za KIM radio da je ranjeni Branislav Antović (34) u kritičnom stanju dok je Dejan Maksimović (24) van životne opasnosti. "Antonić je pogođen sa četiri hica u predelu stomaka, povređeno mu je više unutrašnjih organa i došlo je do velikog krvarenja. U toku četvoročasovne operacije je zbrinut i sada je stabilniji, ali je i dalje životno ugrožen", rekao je Ivanović. "Dejan Maksimović je ranjen u predelu potkolenice. Povrede su teške, ali je stabilan i nalazi se van životne opasnosti", dodao je Ivanović. Nepoznati napadač pucao je kroz prozor porodične kuće Maksimović u ulici Luja Braja, u severnom delu Kosovske Mitrovice, dok je porodica bila na okupu i u nogu pogodio Dejana Maksimovića. Ostali ukućani su nepovređeni, a napadač je pobegao u naselje zvano "Bošnjačka mahala" gde žive i Maksimovići sa još nekoliko srpskih porodica. U tom delu grada žive pretežno Albanci. Branislav Antović je pogođen sa više hitaca dok je na radnom mestu u severnom delu Kosovske Mitrovice, u ulici Džona Kenedija čuvao vozila Javnog komunalnog preduzeća 'Vodovod Ibar'.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018