Vesti

Trojica Srba iz Gračanice pušteni iz pritvora

Braći Slobodanu i Milovanu Maksimoviću i njihovom ujaku Ljubiši Periću optuženima da su 1999. godine počinili ratni zločin u selu Slovinje kod Prištine omogućeno je da se od danas brane sa slobode, potvrdio je u izjavi za KIM radio advokat Ljubomir Pantović. Ukoliko optuženi ne budu poštovali uslove pod kojim su pušteni da se brane sa slobode Pantović kaže da postoji mogućnost da oni budu vraćeni u pritvor i da ovo rešenje bude suspendovano. “Oni moraju da se javljaju dva puta nedeljno policijskoj stanici u Gračanici, koja će da kontroliše njihovo prisustvo u mestu gde žive, nikako ni pod kojim uslovima ne mogu da idu u selo Slovinje kako bi izbegli eventualni kontakt sa svedocima, koji su već saslušani da ne bi na njih uticali i ometali istragu. Ne smeju imati nikakav kontakt sa medijima i naravno moraju da se odazovu na svaki poziv suda”, kazao je Pantović. On je rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije garantovalo da u slučaju pokušaja da izbegnu krivično gonjenje i da pobegnu na teritoriju uže Srbije odmah biti uhapšeni i vraćeni na Kosovo i predati pravosudnim organima. Kao garanciju da će se oni odazvati pozivu suda i da će ispoštovati sve uslove koji se od njih traže rodbina Ljubiše Perića i Slobodana Maksimovića skupila je i predala sudu po 4 hiljade evra, dodao je Pantović.Ostale vesti

Instalacija
U sklopu druge faze izgradnje kružnog toka na raskrsnici ulica Kralja Petra I i Knjaza Miloša postavljen je natpis „Volim Kosovsku Mitrovicu“, koji će krasiti sam grad i tako ispratiti aktuelni trend promocije koji je već zastupljen i u brojnim drugim gradovima centralne Srbije.
  • 03.08.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017