Vesti

Albert Rohan završava posetu Prištini

Da bi se došlo do kompromisnog rešenja o budućem statusu Kosova i Metohije, srpska i albanska strana moraju da malo odstupe od svojih stavova, izjavio je na konferenciji za novinare u Prištini zamenik specijalnog predstavnika za pregovore o statusu Kosova i Metohije Martija Ahtisarija, Albert Rohan. On je rekao da je cilj njegovih susreta sa srpskim i albanskim pregovaračkim timovima taj da se dobije dublje saznanje o problemima koji se mogu odraziti na proces pregovora o statusu Pokrajine. Rohan je Srbima poručio da ukoliko žele da budu deo budućnosti na ovim prostorima onda se moraju aktivno uključiti u sve procese. On je dodao da obe strane moraju malo da odstupe od svojih stavova kako bi se našlo prihvatljivo rešenje i za Srbe i za Albance. “Mora da se dođe do kompromisnog rešenja, mi ne možemo da nudimo ništa konkretno jednoj ili drugoj strani, mi samo pospešujemo ovaj proces, dve suprotne strane koje moramo nekako da dovedemo u jednu liniju. Zadatak Evrope je da pomogne stabilizaciju regiona”- naglasio je Rohan. Austrijski diplomata danas završava posetu Prištini. Iz Prištine Rohan putuje u Beograd.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018