Vesti

Gračanica: Otvoren rendgen kabinet i transfuzija krvi

Kliničko bolnički Centar Priština sa sedištem u Gračanici bogatiji je za rendgenski kabinet i transfuziju krvi. Do pre dva meseca stanovnici centralnog dela Kosova za jedan obični rendgenski snimak morali su da idu do Kosovske Mitrovice i drugih delova Republike. KBC-u Priština i zvanično je predat na upotrebu Rendgen kabinet. „Mi smo radili operativne zahvate ali bez krvi. Danas je to mnogo veći komoditet naročito je značajno za Ginekologiju gde će carski rezovi biti obavljani bez problema“, rekao je direktor KBC-a Stojan Sekulić. On je napomenuo da je ovaj projekat završen uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije i malog broja donatora. Pomoćnik ministra zdravlja Republike Srbije doktor Valilije Antić obećao je da će Vlada uvek biti uz kosovsko-metohijski narod. „Znamo da su zravstveni radnici u svim ovim teškim situacijama uvek bili uz svoj narod zato i sve ankete pokazuju da narod najviše veruje SPC a posle toga zdravstvenim radnicima“, rekao je Antić. Uskoro se u Gračanici očekuje otvaranje i Otorinolaringologije čime će zdravstvena zaštita u ovom delu Kosova i Metohije biti u potpunosti pokrivena.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018