Vesti

Priština: U hali RINI odigran meč između Budućnosti i Prištine

U sportskoj hali « RINI » u Prištini bivši sportski centar « BORO I RAMIZ » u nedelju veče u 21 čas odigrana je prijateljska utakmica između košarkaških klubova Budućnost i Prištine. Pred nekoliko hiljada navijača gosti su pobedili domaću ekipu iz Prištine rezultatom 101-83. Danilo Mitrović predsednik košarkaškog kluba Budućnost iz Podgorice kaže da je ovo nastavak, tačnije početak novog početka dobre saradnje i nekadašnjih, kako je rekao, pobratimskih odnosa dva kluba. « Publika nas je srdačno dočekala i nikakvu napetost nismo osetili što posle svih ovih ratnih dešavanja jedan naš klub nastupa u centru Prištine ». Mitrović dodaje da je njegova ekipa iz Podgorice do prištine doputovala bez policijske pratnje, i da se u glavnom gradu Pokrajine košarkaši Budućnosti dočekani kao i u bilo kom gradu u Srbiji. Navijača Budućnosti u hali « RINI » nije bilo, a ovaj sportski događaj pratio je i neznatan broj mahom Albanskih novinara. Sve je proteklo bez incidenata a obezbeđenje je bilo uobičajeno kao i na svakoj drugoj sportskoj utakmici.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018