Vesti

U obdaništu Đurđevak u Lapljem Selu otkriven meningitis

U isturenom odeljenju obdaništa Đurđevak u Lapljem Selu otkriven je slučaj meningitisa. Reč je o trogodišnjem dečaku, a kako je za KIM radio izjavila direktorica obdaništa Dobrila Janković radi se o bakterijskom meningitisu. Bakterija ne potiče iz obdaništa. To je jedini slučaj. Pozvali smo ekipu iz Kosovske Mitrovice iz higijenskog zavoda uzeli su sve briseve, sve analize….. Preduzeli smo sve što je u našim mogućnostima, kaže Jankovićeva. Ona kaže da je dezinfekcija svih isturenih odeljenja izvršena prvog septembra kad je počela školska godina. Do kraja nedelje brisevi grla i nosa biće uzeti svoj deci u Gračanici, Sušici, Lapljem Selu i Čaglavici. Direktorica obdaništa apelovala je na sve roditelje čija deca idu u obdanište da izvrše lekarski pregled. “Sami roditelji bi trbalo da uzmu upute u Domu zdravlja jer bez toga ova sanitarna inspekcija neće doći na analize, tako da ćemo danas putem medija obavestiti roditelje da ne samo za decu koja su u obdaništu, nego i za ostalu decu uzmu uput za bris grla i nosa i stolice i da dodju. ”Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018