Vesti

Irski kontigent KFOR-a dodelio sanitetsko vozilo Domu zdravlja Gračanica

Irski kontigent KFOR-a dodelio je sanitetsko vozilo Domu zdravlja Gračanica. Direktor Doma zdravlja Rada Trajković izjavila je za KIM radio da je veoma iznenađena što je irski kontigent KFOR-a ovoj instituciji dodelio sanitetsko vozilo, prvenstveno zato što je Dom zdravlja institucija koja je pod apsolutnom kontrolom Beograda. “Jako sam ponosna zbog toga jer su procenili da ova institucija jeste zdravstvena institucija u kojoj mogu da dođu pripadnici svih naroda i narodnosti, dakle svi oni koji imaju potrebu za zdravstvenom zaštitom i gde će im ona biti pružena na adekvatan način”, kaže Rada Trajković. Direktor Doma zdravlja je dodala da je gest Irskog kontigenta Kfor-a jedan veoma dobar primer za opstanak jedne ovakve institucije na ovim prostorima.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018