Vesti

UNMIK: Nema novih detalja u istrazi protiv dvojice Srba koji su uhapšeni kod Štrpca

Portparol UNMIK-a Niradž Sing izjavio je da nema novih detalja u istrazi protiv dvojice pripadnika Žandarmerije koji su uhapšeni kod Štrpca i da je istraga u toku i najavio početak vojne vežbe koju sprovode trupe KFOR-a. Na pitanje novinara dali policajac koji radi u Srbiji sme da poseti svoje roditelje na Kosovu i Metohiji a da pri tom ne bude uhapšen, portparol UNMIK-a Niradž Sing nije želeo konkretno da odgovori. »Okolnosti pod kojima su uhapšena dva pripadnika Žandarmerije je pitanje pred sudskim postupkom i njihova prava da budu na Kosovo ili kršenja važećeg zakona na Kosovu njihovim aktivnostima su pitanja koja su za sudski proces» rekao je Sing. Potrparol KFOR-a major Valerie Klaire Bermond je najavila da je vežba trupa KFOR-a koja je danas počela na Kosovu redovna kako bi Kfor mogao da reagije u slučaju sukoba na Balkanu. « Ova vežba je planirana prošle godine. Mi želimo da KFOR trupe pokažu da su spremne da odgovore na krizne situacije koje mogu da se pojave na Balkanu. Ova vežba se sprovodi kako bi pokazali da KFOR može da pruži podršku u akcijama KPS-a i UNMIK policije».Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018