Vesti

Gračanica: Otvorene katedre za istoriju i pedagogiju

Dekan Filozofskog fakulteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Dragi Maliković danas je svečano u Gračanici otvorio dve katedre za istoriju i za pedagogiju, a katedre za srpsku književnost i jezik i engleski jezik su zatvorene. Poželevši brucošima srećan početak studija dekan Maliković je, otvarajući nove katedre, rekao da je procena bila da bi taj kadar ovom podneblju ove godine bio potreban. „Činimo sve što je moguće da ovo istureno odeljenje funkcioniše normalno“, kazao je dekan Filozofskog fakulteta. Najveći problem u radu ovog isturenog odeljenja po njegovim rečima, predstavlja teška materijalna situacija, i Filozofski fakultet će sam snositi troškove. „Važno je da smo danas ovde i da je novi početak vidan. Učinićemo sve što je moguće i što je do nas, da odeljenje funkcioniše normalno, da studenti imaju optimalne uslove, da profesori rade u najnormalnijim uslovima“, rekao je Maliković. Ove godine na novootvorenim katedrama istorije i pedagogije školovaće se oko četrdeset studenata. Njima je dekan Filozofskog fakulteta svečano uručio indekse.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018