Vesti

N. Radosavljević- Niko nije zainteresovan da rešava ozbiljne probleme na Kosovu

Srbima se ne dozvoljava da se vrate. Povratka nije bilo i ove ga godine neće biti. Srpska imovima je oteta silom i može biti vraćena prisiljavanjem uzurpatora da to učine kroz vladavinu prava, a toga ovde nema, naveo je u pisanoj izjavio dostavljenoj KIM radiju, član državnog saveta za Kosovo i Metohiju Nenad Radosavljević. On smatra da svi koji se bave problemom južne pokrajine izbegavaju ili dižu ruke od ovih suštinskih pitanja i bave se lakšim. Kai Eide kaže da povratak treba što pre da počne, kao da već nije trebao biti završen. Ministar bez podrške poziva Srbe da se vrate čudeci se šta čekaju a tolike godine tolike institucije muče se da umilostive Albance da kao “zajednica primaoc” puste raseljene na njihove posede. UNMIK traži pregovore Beograda i Prištine, prenosi ovlašćenja i poništava sopstveni mandat i rezoluciju 1244. Koordinacioni centar je na volseban nanin rekonstruisan u ništa i postao firma za sebe nepropušni tampon između države i naroda. Članovi državnog saveta su prinuđeni da razmišljaju kod kuće, a Vlada Srbije ima more problema i svakog dana belosvetski kreatori još smišljaju nove. Na osnovu svega se može steći utisak da je sve izgubljeno i da nade nema ni za narod ni za državu Srbiju da opstanu i da se sačuvaju, ali nije tako. Postoji narod ponosan i čvrst koji opstaje suprotno logici i koji je do sada bio jedina prepreka realizaciji projekta čišćenja Kosova i Metohije i stvaranja nove države na tuđoj zemlji tuđom imovinom i izmišljenim narodom “Kosovari” - bez porekla. Narod Srpski na Kosovu i Metohiji ne prihvata podanički odnos i neće da ode. Zato i jedino zbog toga uspeće da opstane, kaže se u pisanoj izjavi člana državnog saveta za Kosovo i Metohiju Nenada Radosavljevića.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017