Vesti

Sing: Nema dokaza za ubice dece iz Goraždevca

Portparol UNMIK policije Niradž Sing rekao je na konferenciji za štampu da policija još uvek nema dovoljno dokaza protiv osumnjičenih za ubisvo dvoje dece iz Goraždevca 13. avgusta 2003. godine. Na konstataciju novinara da je tadašnji komandir UNMIK policije Štefan Feler izjavio da će policija prevrnuti svaki kamen da pronađe ubice Panta Dakića i Ivana Jovovića, Sing je odgovorio: “Da sećam se te izjave komesara Štefana Felera kada je rekao da će policija prevrnuti svaki kamen. Ono što je policija uradila imala je intenzivne i energične istrage. Mislim da je pretraženo nekoliko naselja oko Goraždevca i bili su forenzičari na licu mesta, a takođe potencijalni osumnjičeni su ispitivani i to je ono što policija može da uradi. Osim toga nema jasnih specifičnih indikacija odnosno dokaza koje mogu da olakšaju dalju istragu, dalji tok istrage i za šta je moguće to predočiti tužilaštvu, sada zapravo sa ovim dokazima nismo u fazi predočavanja tužilaštvu”, rekao je Sing.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017