Vesti

De Kersabije - KFOR će i dalje čuvati manastir Visoki Dečani

Portparol KFOR-a pukovnik De Kersabije rekao je danas da KFOR neće ukloniti punktove ka prilazima manastira Visoki Dečani. Na konferenciji za novinare u Prištini De Kersabije nije želeo da komentariše pretnje koje je nedavno uputio bivši pripadnik OVK Avdulj Maškuljaj monasima manastira Visoki Dečani i vojnicima KFOR-a. “Ono što mogu da kažem je da sada sprovodimo jednu strategiju gde pokušavamo da predamo specifične kontrolne punktove KPS-u kao što je, na primer, to slučaj sa mostom u Kosovskoj Mitrovici, ali što se tiče nekih mesta od visokog značaja KFOR je odlučio da ostane tu zbog visoke vrednosti tih mesta. To je slučaj i sa manastirom Dečani, znači kontrolni punkt i tim koji čuva manastir Dečane će ostati”, naglasio je Kersabije. On kaže da kontrolni punktovi KFOR-a možda nekada stvaraju, kako je rekao, konfuziju u saobraćaju. “Mislim da je potrebno da se izvrši rutinska kontrola vozila, jer naša kontrola nam je omogućila da otkrijemo probleme koji se odnose na ukradena kola, cigarete koje se krijumčare itd. Iz ovih razloga mi moramo da imamo kontrolne punktove jer moramo da zaštitimo i očuvamo ovu specifičnu oblast i još jednom ponavljam KFOR će i dalje čuvati manastir u Dečanima.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017