Vesti

Pomozite manastiru Svetog Marka Koriškog

Bratstvo manastira Svetog Marka Koriškog, koji se nalazi u selu Koriše kod Prizrena planira da ovog ili sledećeg meseca poseti ovaj manastir koji je potpuno uništen 1999. godine, rekao je gostujući u emisiji „Nedeljni razgovori“ KIM radija iguman manastira Miron. “Naišli smo na pozitivan odgovor kod nemačkog komandanta KFOR-a koji je obećao da će nam omogućiti jednu posetu ruševinama manastira. To će biti prva poseta manastiru od 1999. godine”, naglašava iguman manastira Svetog Marka Koriškog. Iguman manastira Miron koji je i profesor Prizrenske Bogoslovije uputio je apel svima koji mogu da, na bilo koji način, pomognu u obnovi manastira Svetog Marka u Korišu kod Prizrena. “ "Nadamo se da ćemo ako ne ove, onda sledeće godine na Svetog Marka u maju organizovati prvu liturgiju na ruševinama manastira”, kaže otac Miron. Manastir Svetog Marka Koriškog koji je iz 15. veka, nastao je kao Metoh Svetog Petra Koriškog. Do drugog svetskog rata, kada je porušen, bio je manastir sa relativno brojnim monaštvom. Od tog perioda manastir je ponovo zaživeo 1996. godine, kada se uz blagoslov vladike raškoprizrenskog i kosovskometohijskog Artemija vratilo monaštvo, a 1999. godine posle povlačenja srpskih snaga sa prostora Kosova i Metohije potpuno je uništen.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017