Vesti

M. Jakšić- Odluka Vlade Kosova usledila nakon odbijanja srpske strane

Predsednik Zajednice srpskih opština i naselja Kosova i Metohije Marko Jakšić izjavio je KIM radio da smatra da je odluka Vlade Kosova usledila nakon horskog odbijanja srpske strane. “Mislim da su svi shvatili da je ono što je predložila Vlada Kosova i šef UNMIK-a Soren Jesen Petersen pre svega vulgarizacija decentralizacije i da je to premijer Kosumi morao da prihvati”, kaže Jakšić. On smatra da ne može i ne sme biti bilo kakvog razgovora, niti dogovora o decentralizaciji. “Mislim da je to jedno suštinsko pravo, srpsko pravo oko koga treba da se skoncetrišemo i napravimo jedno jedinstvo zbog ovako ključnih i bitnih pitanja”, zaključio je Jakšić.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017