Vesti

R. Trajković-Odluka Vlade Kosova dobra poruka Srbima

Podpredsednik SNV-a centralnog Kosova i Metohije Rada Trajković, u izjavi za KIM radio, ocenjuje odluku Vlade Kosova da povuče plan o decentralizaciji kao dobru poruku i opredeljenje političkih lidera Albanaca da razmišljaju na način da prostor Kosova i Metohije reorganizuju u saradnji sa Kosovskim Srbima i naravno u dogovoru sa Beogradaom. “Očekujem da i Albanski lideri, imajući pre svega na umu opredeljenje za stabilnost regiona, imajući u bici i suštinu i želju da stabilizuju stanovništvo na Kosovu i Metohiji, kako srpsko koje je, nažalost i dalje u egzodusu i tihom nestajanju sa ovog prostora, stvarajući im uslove da se nađe trajno rešenje koje će stabilizovati i Albansko stanovništvo, jer sve odluke, koje se donose na način da se one nametnu, završavaju do nečeg što podrazumeva sukobe”, kaže Trajkovićeva. Ona smatra da je možda trezvenost Albanske političke elite na Kosovu počela da bude nešto što je realnost, kao i da možda žele da na taj način naprave stabilnost Srbima da žive tu gde jesu, da se vrate oni koji hoće i stabilnost za svoj Albanski narod, u smislu da budućnost Kosova ne bude mesto novih sukoba.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017