Vesti

Prekid mreže MOBTEL-a na KiM

Usled čestih restrikcijskih isključenja električne energije na teritoriji Kosova i Metohije od sinoć ne funkcionisu mreže 063 i 062 Mobtela a slabo funkcionisanje mreže uočljivo je već nedelju dana. Pored toga što su u toku restrikcijska isključenja električne energije dodatni problem danas je izazvao kvar na mreži elektro-distribucije u okolini Bujanovca zbog čega nema prenosa signala u Kosovskom Pomoravlju i centralnom delu Kosova, saopšteno je «KIM» radiju iz pijar službe Mobtela. Što se tiče okoline Peći kvar je nastao usled čestih restrikcijskih isključenja struje što je isti slučaj i za region Kosovske Mitrovice. Iz službe MOBTELA kažu da su radnici za regulisanje i popravku signala na terenu i očekuje se da će u večernjim satima sistem prenosa biti regulisan. Međutim, oni nisu mogli da obećaju i potpuno rešenje problema jer, kako su istakli, problem nije u MOBTELU već u čestim nestancima električne energije na teritoriji Kosova i Metohije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017