Vesti

Cernica-Eksplozivnu napravu demotirali pripadnici KZK

U noći između petka i subote u dvorište kuće Milivoja Nišića u selu Cernica kog Gnjilana, nepoznata lica su podmetnula minobacačku granatu, potvrdio je za KIM radio načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Milorad Todorović. Na sreću, ova eksplozivna naprava nije eksplodirala. “Za granatu koja je bila povezana izolir-trakom bila je privezana ručna granata, i trebalo je da posluži kao detonator”, kaže Milorad Todorović. Bombu je u subotu rano ujutro primetila Nišićeva supruga Jasmina, koja je odmah obavestila KFOR i zatražila da vojnici dođu i demontiraju eksploziv. Međutim, umesto KFOR-a nakon nekoliko sati na lice mesta su došli pripadnici Kosovskog zaštitnog korpusa i demontirali bombu. “Van pameti je da tako nešto rade pripadnici Kosovskog zaštitnog korpusa”, smatra Todorović. U noći u kojoj je eksplozivna naprava postavljena u kući Nišića bilo je četvoro dece. Najnoviji događaj u Cernici uneo je dodatno uznemirenje među srpske žitelje sela, koji su više puta do sada bili mete napada ekstremista.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017