Vesti

Pucano na srpsku kuću u selu Zupče

Nepoznata lica pucala su sinoć na srpsku kuću u selu Zupče kod mesta Bunar, u blizini magistralnog puta Kosovska Mitrovica-Zubin Potok. Po rečima regionalnog portparola UNMIK policije Larija Milera, ispaljeno je oko 18 metaka na jednu kuću, a bačena je i jedna ručna bomba i tom prilikom pričinjena je manja materijalna šteta. Portparol UNMIK-a je istakao da u noćašnjem incidentu nije bilo povređenih i da je istraga u toku. Meštani sela Zupče su jutros na kratko blokirali magistralni put Kosovska Mitrovica-Zubin Potok, nakon čega su se mirno razišli. Kako saznajemo od predsednika opštine Zubin Potok, Slaviše Ristića u selu Zupče održan je sastanak između meštana ovog sela, KFOR-a i UNMIK-a. Na sastanku je odlučeno da se postavi kontrolni punkt u selu radi bolje bezbednosti.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017