Vesti

Solana nezadovoljan ispunjenjem standarda

Visoki predstavnik EU Havijer Solana izjavio je posle sastanka sa šefom UNMIK-a Sorenom Jesenom Petersenom i liderima Srba i Albanaca u Prištini da je iznenađen usporavanjem primene standarda i decentralizacije na Kosovu. “Pilot-projekti za decentralizaciju vlasti u Pokrajini ne postoje u dovoljnom broju, naročito za Srbe”, rekao je visoki predstavnik EU. Solana je najavio da će krajem avgusta opet doći na Kosovo i Metohiju, kako bi se uverio dokle se stiglo sa procesima u Pokrajini. Prethodno, tokom dana visoki predstavnik Evropske Unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana razgovarao je u Prištini sa kosovskim predsednikom Ibrahimom Rugovom, premijerom Bajramom Kosumijem i predstavnicima kosovske opozicije. Rugova je, posle susreta sa Solanom, izjavio novinarima da je Solana došao u Prištinu sa porukom da Kosovo ima evropsku perspektivu. Predsednik Kosova je izrazio uverenje da će procena ispunjenosti standarda na Kosovu i Metohiji biti pozitivna, ponovivši još jednom da bi najbolje rešenje za Kosovo bila nezavisnost.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017