Vesti

Poslanici Srpske liste ne ulaze u kosovske institucije

Poslanici Srpske liste za Kosovo i Metohiju odlučili su danas posle razgovora sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijerom Solanom da ne učestvuju u kosovskim institucijama. “Izvesno je da u ovakvim uslovima poslanici Srpske liste ne mogu da učestvuju u kosovskim intitucijama”, izjavio je nosilac te liste Oliver Ivanović. U situaciji kada je podeljen državni vrh u Beogradu, odnosno jedinstven u tom smislu da nam učešće ne bi dalo neke bitne rezultate, u trenutku kada nam je UNMIK dao jednu ovalš podršku koja nije praktična, odnosno kada nije uradio ništa na decentralizaciji i u trenutku kada privremene instutucije pokazuju da lepo govore, a da praktično ne menjaju puno, mi jednostavno u takvim uslovima ne možemo napred”, kazao je Ivanović.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017