Vesti

Kol de Kersabije: Nije planirano povećanje broja vojnika u pokrajini

Medijske izjave o planiranom pojačanju KFOR-a tokom narednih meseci na Kosovu i Metohiji, zbog najave novih nemira, danas je na pres konferenciji u Prištini demantovao portparol KFOR-a Kol de Kersabije. Od marta 2004 godine KFOR je poboljšao svoju spremnost i trenutno je spreman da se suoči sa bilo kakvim većim nemirima, sa veoma dobro obučenim vojnim jedinicama, kaže de Kersabije. On je rekao da KFOR želi da istraje u svom uverenju da je stanovništvo Kosova dovoljno zrelo da izbegne bilo kakvu vrstu nasilja. «Svako zna da nasilje ne vodi nikuda, međitim glavni zadatak KFOR-a je da obezbedi sigurnu i bezbednu sredinu za sve ljude i da omogući procesu postizanja stanja jednog miroljubivog i multietničkog društva», kaže on. Komentarišući sporazum ministra spoljnih poslova SCG Vuka Draškovića i generalnog sekretara NATO-a Jap de Hop Shefera o prolasku NATO trupa preko teritorije SCG u slučaju potrebe, portparol KFOR-a Kersabije je rekao, da je ovaj sporazum za sada samo na političkom nivou. «GlavniOstale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017