Vesti

U TOKU AKCIJE DISKREDITOVANjA I ZATRAŠIVANjA SRBA NA KiM

Prema proverenim informacijama sa kojima raspolaže Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju u toku je obimna i dobro organizovana akcija na prostoru celog Kosova čiji je cilj da se diskredituju ugledni Srbi koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji i da im se ulije dodatni strah. Radi se o rasturanju letaka i lepljenu plakata sa imenima Srba za koje se, potpuno neosnovano, tvrdi da su nalogodavci ili direktni izvršioci raznih zločina. Posebno je ova pojava izražena na prostoru Prištine i Đakovice gde sa zgrada vise ogromna platna na kojima su imena 650 Srba za koje tvorci kampanje tvrde da su ubice. U kampanju su uključena i neka albanska sredstva informisanja, pre svih dnevni list Koha ditore, tvrdnjama da će Albanci hapsiti i suditi prozvane Srbe, kada im specijalni izaslanik Hans Jesen Petersen uskoro preda u ruke policiju i pravosuđe, stoji u saopštenju dostavljenom KIM radiju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017