Vesti

Srđan Vasić - Eide se razlikuje od ostalih predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu

U konaku manastira Gračanica završen je razgovor specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN zaduženog za procenu stepena ispunjenosti standarda Kaia Eidea sa predstavnicima Srba sa centralnog Kosova. Načelnik Kosovskog okruga Srđan Vasić izjavio je za KIM radio da je zadovoljan sastankom sa Eiedom, prvenstveno zbog toga što su predstavnici Srba na današnjem sastanku pokazali jedinstvo. “Za razliku od ostalih predstavnika međunarodne zajednice koji su unapred imali neke svoje stavove i neku svoju istinu gospodin Eide ostavlja utisak da je spreman na razgovor i suočavanje sa nekim drugačijim mišljenjima nego što su oficijelni stavovi međunarodne zajednice”, rekao je Vasić. Sa Eideom su razgovarali i vladika raško-prizrenski Artemije, predstavnici Srpskog nacionalnog veća KiM Rada Trajković i Dragan Velić, predsednik pokrajinskog odbora SPO Ranđel Nojkić i predsednik SPOT-a Momčilo Trajković.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017