Vesti

U Kosovskoj Mitrovici kamenovana vozila Srba

Grupa Albanaca danas je kamenovala vozila sa Srbima koji svakodnevno putuju iz naselja Brđan ka centru Kosovske Mitrovice i povredili Miloša Lazića, izjavio je za KIM radio šef Međunarodnog pres centra Rade Negojević. “Grupa od oko 30 albanaca sasula je kamenicama automobile i tom prilikom povredila Miloša Lazića, koji je bio za volanom jednom od tih automobila. Grupa Srba, koja se nalazila na glavnom ibarskom mostu, krenula je da pomogne napadnutim sugrađanima i u tom trenutku, iz pravca tri solitera, velikom brzinom na njih se ustremio automobil marke BMW, za čijim je volanom bio nekadašnji komandant OVK za sela Mađare i Suvi Do Gzim Rama. Sa njim je, posle pola sata, uhapšen i Šabani Neazi, takođe, pripadnik OVK iz Suvog Dola”, rekao je Negojević. On je kazao da je oko 10 sati došlo do otvorenog sukobljavanja pripadnika KPS policije i UNMIK-a sa Albancima iz tri solitera. “To sukobljavanje se umalo pretvorilo u žestok obračun, međutim, posle malo žustrijeg ubeđivanja strasti su se stišale i situacija se smirila”, rekao je Negojević. On potvrdio da su tokom popodneva bile prisutne jake snage KPS policije i UNMIK-a, i dodao da se od sutra na mostu produžuje dežurstvo, tako da će most biti otvoren u periodu od 08-10 časova, za civilni saobraćaj a popodnevnim satima od 16-18 časova. Negojević je dodao da su ovi događaji izazvali uznemirenje građana Kosovske Mitrovice ali i pre svega, kako kaže, probudili građane koji su se i suviše raskomotili.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017