Vesti

SO Leposavić dobila svoj internet sajt

Opština Leposavić je po prvi put dobila i svoj internet sajt koji je posle više meseci napornog rada profunkcionisao. Kako kaže Marko Radosavljević ispred SO Leposavić, priprema internet sajta je trajala vrlo dugo, dok se od ideja prešlo na realizaciju. Nismo želeli da brzamo tako da smo pedantno radili više od tri meseca, ne bi li i ova opština na pravi način dobila svoju svetsku prezentaciju. Na sajtu se mogu pronaći gotovo svi podaci vezani za opštinu Leposavić i rad Skupštine opštine, kao i mnogi linkovi koji su od interesa za građane, kaže Radosavljević. Na sajtu www. Leposavić. org mogu se pronaći podaci o radu svih institucija škola, radnih organizacija kao zanimljivosti vezane za turizam sela i omladinske organizacija. Prezentacija, moram reći nije u potpunosti završena, jer ćemo mnoge podatke ubacivati naknadno, a ažuriranje važnijih informacija obavljaće se svakodnevno, kaže Radosavljević. Iz SO Leposavić kažu da će uskoro pokrenuti mogućnost da se putem interneta dobiju razni formulari kao i potvrde koje su potrebne građanima. Na sajtu postoji stranica na kojoj će građani moći da daju svoje primedbe, komentare i žalbe, a kada se korišćenje interneta u Leposaviću proširi, jednom nedeljno će i predsednik SO Leposavić odgovarati na pitanja građana. Iz SO Leposavić na kraju metaforično zaključuju da su odškrinuli prozor u svet i da će se potruditi da ga širom otvore.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017