Vesti

Kultura: Sajam knjiga u Kosovskoj Mitrovici

Danas je u Kosovskoj Mitrovici otvoren sajam knjiga. Uz bogat kulturnoumetnički program koji su priredili Crkveni hor Nušić, učenici Niže Muzičke škole i narodni pesnici Ranko Đinović i Aleksandar Despotović, ovu manifestaciju je otvorila član Savetodavnog odbora Kosovske Mitrovice pr. dr Ljubica Pantić, koja je istakla da prisustvo mnogobrojnih izlagača dovodi do toga da Kosovska Mitrovica i može uvek buti u žiži interesovanja, ne samo po političkim već i po kulturnim događajima. “To nam omogućava da shvatimo da nas ljudi iz Srbije nisu zaboravili i samim tim pokazujemo ovom manifestacijom da smo deo i da ćemo ostati deo naše države Srbije", kaže Pantićeva. Učešće u ovoj manifestaciji uzeli su i predstavnik Narodne biblioteke Srbije Dragomir Šekularac i mnogobrojni izdavači poput Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva iz Beograda, Izdavačko preduzeće Draganić iz Beograda, Panorama iz Prištine, Dečije novine iz Gornjeg Milanovca, i Gradski muzej iz Prištine koji je privremeno premešten u Beograd. Pokrovitelji ove manifestacije su Kosovskomitrovački okrug, Crkvena opština Kosovske Mitrovice, Književno društvo Kosova i Metohije, Studenski kulturni centar i Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. Sajam knjiga biće otvoren do 20. juna za sve ljubitelje pisanih reči i bibliografije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017