Vesti

Smenjeni direktori svih škola u Štrpcu

U Štrpcu je danas republički prosvetni inspektor Živorad Lazić direktorima škola uručio odluke o razrešenju i imenovanju novih vršioca dužnosti. Lazić je za Kosovsku medijsku asocijaciju rekao da je do ovakve odluke došlo posle odluke opštine Štrpce da raspusti školske odbore. ’’ Odlukom ministarstva prosvete i sporta republike Srbije u opštini Štrpce su razrešeni direktori Novica Krstić i direktor Ekonomske i Osnovne škole ’Stojan Marković’’ Mile Stojanović i odlukom ministarstva su imenovani vršioci dužnosti direktora u ovim školama. A u Osnovnim školama u Gotovuši i Sevcu do primopredaje dužnosti nije došlo zbog toga što direktori nisu dobili saglasnost ministarstva prosvete. Živorad Lazić je danas u Štrpcu izvršio tehnički deo posla primopredaju između dosadašnjih direktora i sadašnjih vd. direktora. Lazić je, takođe, dodao da je primopredaja izvršena u sve tri osnovne škole i Radničkom univerzitetu, a da do primopredaje dužnosti jedino nije došlo u Ekonomsko-trgovinskoj školi Jovan Cvijić u Štrpcu. U ove dve škole, kako kaže Lazić primopredaja će se izvršiti sutra pošto oni do sada nisu hteli da prime rešenje o njihovoj smeni koje je doneto od strane Ministarstva prosvete i sporta Republike Srbije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017