Vesti

Dušan Janjić: Bivši predsednik Srbije ne bi trebalo da učestvuje na konferenciji o budućem statusu K

Direktor foruma za etničke odnose Dušan Janjić izjavio je za KIM radio da konferencija o budućem statusu Kosova, koja će se održati u hotelu »Grand« u Prištini danas i sutra, sa sobom nosi određene probleme. “Prvi je problem samog organizatora koji smatra da on treba da bude taj koji će pokazati kako se razgovara, jer navodna Vlada to ne radi. Mislim da je to pogrešno urađeno”, kaže Janjić. On smatra da problem predstavlja i to što će na konferenciji učestvovati bivši predsednik Srbije Nataša Mićić. “Ako je neko bio predsednik neke države, onda on to treba uvek da ostane. Natašu Mićić ne bih krivio iz prostog razloga što ona nema svest o tome šta znači biti bivši predsednik Srbije, ali bi zamolio vlasti u Beogradu da razmisle o nekoj instituciji saveta u kome bi bili bivši predsednici, kako bi podigli stepen poverenja i poštovanja sopstvenih institucija, istakao je Dušan Janjić.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017