Vesti

D. Proroković: U ključnim momentima KFOR pomagao Srbima

Predsednik odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Dušan Proroković u izjavi za KIM radio kaže da je KFOR došao sa određenim mandatom na Kosovo i Metohiju ali ako se govori o stepenu ispunjenosti tog mandata, Proroković, smatra da srpska strana ne može biti zadovoljna. «KFOR je morao da obezbedi slobodu kretanja svim građanima Kosova i Metohije, KFOR je morao aktivno da učestvuje u impementaciji standarda koji su definisani i koji obuhvataju slobodu govora i pravo na rad i sva ona elementarna prava koji imaju građani ma u kom delu Evrope živeli», rekao je Proroković. On kaže da srpska strana ima pravo da bude nezadovoljna. «Mada ako gledamo neke kritične situacije koje su se dešavale u pojedinim delovima Kosova onda možemo reći da je KFOR u nekim momentima stao u odbranu srpskog stanovništva. Pri tom mislim na 17-ti mart i na dešavanja na području centralnog Kosova i intervenciju američkih snaga KFOR-a koje su iz Bonstila došle na teritoriju Lipljana i Gracanice», zaključio je predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Dušan Proroković.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017