Vesti

D. Čelić: Politika svršenih činova

«Opšti je zaključak da bi šest godina od dolaska mirovne vojne i civilne misije na Kosovo i Metohiju mogli da sažmemo u jednoj misli a to je da je reč o politici svršenih činova koju nažalost sprovode specijalni predstavnici UN u pokrajini zajedno sa albanskim političkim vođstvom», rekao je našem radiju profesor prištinskog Pravnog fakulteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici Dušan Čelić. On je podsetio da se punih šest godina krši Rezolucija 1244 kako u pogledu poštovanja ljudskih prava kosovsko-metohijskih Srba tako i u pogledu poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i Crne Gore.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017