Vesti

Čaglavica: U centru sela Albancu prodata srpska kuća

U centru Čaglavice u nedelju je Albancu prodata jedna srpska kuća, što je izazvalo uznemirenje meštana. Ružica Gligorijević potvrdila je za KIM radio da je prodala kuću u centru sela koju je nasledila od oca. Predsednik mesnog odbora sela Čaglavice Ljubiša Dekić predao je UNMIK kancelariji zahtev kako bi se ova kupoprodaja sprečila. On je o ovom slučaju obavestio i koordinatora Opštine Priština Marka Todorovića i načelnika Kosovskog okruga Srđana Vasića. Dekićje zahtev uputio i Kosovskoj policijskoj službi kako bi izašli na teren i procenili bezbednosnu situaciju nakon ove kupoprodaje. «I pored nastojanja da na ovim prostorima ostanemo i opstanemo i mog ličnog angažovanja da ostanem u Čaglavici, gde sam i započeo izgradnju kuće pre deset dana na 50 metara od prodate kuće. Sada sam u situaciji da biram između prodaje i selidbe jer naša država ništa ne preduzima», kaže brat Ružice Gligorijević vasnice prodate kuće. Ispred ove kuće 15-og marta 2004 godine nepoznate osobe teško su pucnjavom iz vatrenog oružja ranile maloletnog Jovicu Ivića iz Čaglavice. Od dolaska međunarodnih snaga na Kosovo i Metohiju ovo je peta srpska kuća u Čaglavici koja je prodata Albancima.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017