Vesti

Doktori Doma zdravlja iz Gračanice dobili nagrade na 15. Kongresu lekara Srbije

Od 31 maja do 4 juna u Vrnjačkoj banji održan je petnaesti kongres lekara Srbije, pod generalnim pokroviteljstvom ministarstva zdravlja republike Srbije. Na kongresu je učestvovao i Dom zdravlja iz Gračanice sa svoja četiri rada koja su predstavljena u obliku postera i usmene prezentacije. Radove je prikazao naučni tim lekara na čelu sa profesor dr. Radom Trajković koja je i direktor Doma zdravlja u Gračanici. Značaj učestvovanja na kongresu je bio pre svega edukativnog karaktera, dok je o problematici rada Doma zdravlja iz Gračanice prikazala direktor ustanove Rada Trajković. Uspeh Doma zdravlja se ogleda u dobijanju nagrada za najbolji poster, a nisu izostale i nagrade sponzora, među kojima su Galenika, Habitfarm, Hemofarm, Panfarma... Profesor dr. Rada Trajković na kongresu je prikazala bezbednosne probleme u radu Doma zdravlja u Gračanici. Dr. Biljana Kostić-Inić je na kongresu predstavila svoj rad koji se odnosi na praćenje najčešćih obolenja na centralnom Kosovu. Dr. Slaviša Mladenović je prikazao rad i organizaciju laboratorijske službe od 2001 do 2004 godine, a dr. Nikola Kostić zastupljenost obolenja žučne kese, takođe na centralnom Kosovu.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017