Vesti

U Gračanici održan pomen Dimitriju Popoviću

U Gračanici je danas održan pomen na groblju Dimitriju Popoviću, a pomen je održao paroh gračanački protojerej Zoran Kovačević. Nakon održanog pomena na groblju u Gračanici, kome su pored rodbine Dimitrija Popovića prisustvovali njegovi drugovi i drugarice iz škole, povorka je zatim sa groblja krenula do novoizgrađene kapele u centru Gračanice i mesta gde je prošle godine ubijen Dimitrije. Njegovi drugovi i rodbina položili su cveće i upalili sveće i pročitali pesme posvećene Dimitriju Popoviću. Da podetimo, sedamnaestogodišnji Dimitrije Popović ubijen je 5 juna prošle godine oko 2:30 sati u centru Gračanice. Nepoznato lice koje se nalazilo u automobilu marke «Audi» pucalo je iz automatskog oružja na Dimitrija, koji se, sa još trojicom svojih drugova nalazio u objektu brze hrane u Gračanici. Sem Dimitrija, koji je odmah podlegao povredama, niko drugi nije povređen.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017