Vesti

S. Dobričanin:Pronađeni posmrtni ostaci nealbanaca

Na prištinskom pravoslavnom groblju danas su na zahtev rodbine sahranjeni posmrtni ostaci Živka i Slavka Gogića oca i sina iz Sredske kod Prizrena. Gogići su ubijeni još 1999. godine i sahranjeni su na delu pravoslavnog groblja na lokaciji Tusus kod Prizrena. Kako je za KIM radio potvrdio šef biroa Koordinacionog centra za ekshumaciju i identifikaciju Slaviša Dobričanin haški istražitelji izvršili su obdukciju ovih posmrtnih ostataka 2000. godine nakon što ih je Kfor pronašao na lokaciji oko Prizrena, a identifikacija leševa obavljena je 18. maja ove godine na institutu za sudsku medicinu u Orahovcu. Živko je imao 71 godinu kad je ubijen, a Slavko 44 godine. Obdukcijom je utvrđeno da su Gogići ubijeni vatrenim oružjem iz neposredne blizine kaže Dobričanin. On kaže da su na groblju u Podgorici danas sahranjeni i posmrtni ostaci dvojice nealbanaca ubijenih na Kosovu i Metohiji 1999. godine. Na ovom groblju sahranjeni su posmrtni ostaci Gani Hajzarija iz sela Magnić kod Dečana i Safeta Azemija starog trideset godina iz Kosovske Mitrovice. Hajzarij je ubijen u ovom selu vatrenim oružjem, a posmrtni ostaci Azemija ekshumirani su sa muslimanskog groblja na brdu Dragodan kod Prištine. Azemi je takođe ubijen vatrenim oružjem iz neposredne blizine kaže Slaviša Dobričanin.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017