Vesti

Sudbina novih poštanskih brojeva zavisiće od konačnog statusa Kosova

Kosovo je juče dobilo ukupno 122 nova poštanska broja, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u Prištini. Portparol četvrtog stuba UNMIK-a na Kosovu i Metohiji Matilda Heneke potvrdila je da su gradovi na Kosovu juče dobili nove poštanske brojeve. “ Ti poštanski brojevi su uvedeni na privremenoj osnovi, na osnovu rezolucije 1244”, kaže Heneke. Međutim portparol PTK Seremb Djerdji tvrdi da novi poštanski brojevi nisu privremeni, već da će njihova sudbina zavisiti od konačnog statusa Kosova. Odgovarajući na pitanja novinara Matilda Heneke je rekla da UNMIK nema nikakve veze sa uvođenjem novih poštanskih brojeva. “ Brojevi nisu dati od strane UNMIK-a i oni nisu određeni uredbom. To je sporazum koji je postignut sa odeljenjem univerzalnog poštanskog koda, jedinicom koja se nalazi u Bernu i ona je prihvatila da Kosovu izda te nove kodove, naglasla je Heneke. Uvođenje novih poštanskih brojeva nadlezni iz PTK-a obrazlažu činjenicom, da će to navodno, doprineti da se pošta ubuduće brže dostavlja.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017