Vesti

D. Krstović-Nije doneta konačna odluku o ulasku u Kosovske institucije

Predstavnici Srpske liste za Kosovo i Metohiju održali su danas sastanak o daljem delovanju koalicije i uključivanju u rad Kosovskih institucija. Član Srpske liste za Kosovo i Metohiju Dragiša Krstović izjavio je za KIM radijo da je na današnjem sastanku Srpske liste razgovarano o uključenju u rad privremenih kosovskih institucija, ali još nije donešena nikakva odluka o ulasku u institucije. “Očekujemo da se završe još neki politički događaji, recimo, sutra če biti sednica državnog saveta za Kosovo i Metohiju. Nadamo se da će na toj sednici, između ostalog, biti reči i o ulasku u Kosovske institucije, i voleli bismo da o tome imamo jasan stav Beograda, a za sada te odluke nema”, rekao je Krstović.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017