Vesti

Momčilo Trajković optužuje Vladu Srbije

Prednik Srpskog pokreta otpora Momčilo Trajković optužio je Vladu Srbije zbog nepoznavanja problema na Kosovu i Metohiji i nuđenja polovičnih rešenja. On je gostujući u emisiji “Nedeljni razgovori KIM radija” rekao da vlasti u Beogradu trenutno južnu Pokrajinu posmatraju samo kao deo teritorije koje ne smeju da se odreknu, jer će kako je rekao, snositi istorjsku odgovornost. Trajković takođe zamera vlastima Srbije što nije bilo jedinstva u vezi izlaska na kosovske izbore oktobra prošle godine, jer je kako je rekao ta podeljenost dovela srpsku zajednicu u nezgodan položaj. “Mi se sada, posle kosovskih izbora nalazimo nigde, to je najgora pozicija i zameram Vladi Srbije zato što smo nigde. Nije urađeno ništa i sada oni koji su bili protiv izbora pokušavaju da budu negde, evo već se priprema saglasnost da se uđe u institucije Kosova, data je saglasnost da se uđe u radne grupe, Crkva koja je bila protiv izbora, sa istim tim institucijama potpisuje memorandum o obnovi verskih objekata na Kosovu i nemojmo da se iznenadimo, ako oni koji su bojkotovali izbore sada nađu način i pod pritiskom međunarodne zajednice uđu u te institucije”, kaže Trajković. Predsednik SPOT-a smatra da Fond za Kosovo i Metohiju koji je Vlada Srbije formirla krajem prošle godine ne sme biti humanitarni već razvojni. “Taj Fond ovakav kakav jeste očigledno koristi onima koji su na vlasti da bi kasnije kada dođe do izbora u Srbiji ušli sa tim parama ovde i pokazali kako oni brinu za Kosovo i Metohiju. To nije način rešavanja problema i ja ću u utorak na sednici državnog saveta zatražiti da se vratimo predlogu SPOT-a i PSS da fond bude ravojni”, rekao je Momčilo Trajković.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017