Vesti

Protest studenata u centru Prištine

Oko stotinak albanskih studenata protestvovalo je danas ispred zgrade ministarstva za prosvetu u Vladi Kosova, potvrdio je KIM radiju, portparol Kosovske policijske službe Refki Morina. Morina kaže da je reč o studentima koji su studirali u Makedoniji. “Oni zahtevaju da im se omogući razgovor sa profesorima, kako bi postigli dogovor da sa Univerziteta u Tetovu pređu da studiraju u Prištinu, kaže Morina. Za vreme protesta koje je trajao oko četiri sata bio je blokiran deo “Vidovdanske” ulice u centru Prištine, što je izazvalo zakrčenje saobraćaja u tom delu grada.Ostale vesti

Instalacija
U sklopu druge faze izgradnje kružnog toka na raskrsnici ulica Kralja Petra I i Knjaza Miloša postavljen je natpis „Volim Kosovsku Mitrovicu“, koji će krasiti sam grad i tako ispratiti aktuelni trend promocije koji je već zastupljen i u brojnim drugim gradovima centralne Srbije.
  • 03.08.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017