Vesti

3. maj Svetski Dan slobode medija

Udruženje novinara Srbije je jedina nevladina nestranačka profesionalna organizacija koja deluje, na osnovu sertifikata UNMIK-a i na Kosovu i Metohiji za sada preko svojih kancelarija u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici. «Kada govorimo o slobodi medija najčešće mislimo na naše kolege na Kosovu i Metohiji koji rade bez elementarnih uslova za rad, bez slobode kretanja bez mogućnosti da koriste maternji jezik u komunikaciji sa političkim faktorima u pokrajini», rekao je u izjavi za naš program predsednik UNS-a Nino Brajović. Brajović kaže da Udruženje nastoji da se srpski novinari u pokrajini organizuju u vidu Udruženja novinara KiM kako bi imali veći uticaj na sve što se tiče medijske sfere. « U tome će naše kolege sa KiM imati punu podršku UNS-a», rekao je Nino Brajoivić Povodom 3. maja Svetskog dana slobode medija Udruženje novinara Srbije i Sindikat novinara Srbije uputili su proglas u kojem pozivaju državne organe, pre svega ministarstvo kulture i ministarstvo rada i socijalne politike, da se konačno pristupi pregovorima o zaključenju nacionalnog kolektivnog ugovora za novinare medijske radnike i honorarce angažovane u medijima. Nino Brajović kaže da je to veoma bitna svar za opstanak medija u Srbiji.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017