Vesti

Proslava Vaskrsa u Gračanici

U manastiru Gračanica pred nekoliko stotina vernika svetu arhijerejsku liturgiju služio je vladika raškoprizrenski i kosovskometohijski Artemije sa sveštenstvom i monastvom eparhije. U svim hramovima Srpske pravpslavne crkve po završetku liturgije pročitana je poslanica patrijarha srpskog gospodina Pavla. „Naše Kosovo i Metohija je danas u znaku krsta, ali znaju naša braća i sestre, raspeti na raspetom Kosvu i Metohiji, da krst Hristov uvek uvodi u vaskrsenje, zato čvrsto verujemo da će našoj braći na Kosovu i Metohiji da svet biti svedok vaskrsenja Hristova, ali da bi tu svetlost osetili, da bi se te svetlosti udostojili, i na Kosovu i van Kosova, po svim krajevima zemaljskim moramo se izmiriti sa onima koji nas mrze, a njih nije malo“, rekao je u besedi vladika Artemije. Vladika je naglasio da kao što je Gospod Isus oprostio onima koji su ga raspeli na krstu, tako i mi sa našim Gospodom raspetim i vaskrslim treba iz dubine duše da kažemo „Oče oprosti im jer ne znaju šta čine“. Svetoj arhijerejskoj liturgiji u manastiru Gračanica prisutvovalo je nekoliko stotina vernika.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017