Vesti

Vaskrs u Kosovskoj Mitrovici

Obeležavanje najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa je u Kosovskoj Mitrovici počelo vaskršnjom jutarnjom liturgijom koju je služio prota Milija Arsović u još nedovršenom hramu Svetog Dimitrija na brdu iznad grada. Velika crkva je bila danas premala da primi sve vernike, koji su mnogi liturgiju slušali izvan zidova hrama. Posle liturgije vernici su se uputili u južni deo Kosovske Mitrovice, do spaljenog hrama Svetog Sava. Dva autobusa Kosmet prevoza sa oko 150 vernika u pratnji KPS policije stigla su bez problema do hrama. Iza zgarišta hrama pesma crkvenog hora Branilav Nušić učinila je da hram vaskrsne na trenutak. Taman kada su pravoslavni vernici počeli da napuštaju portu spaljenog hrama u radosnom vaskršnjem raspoloženju, nekako slučajno, puklo je staklo na nekada srpskoj kući pored samog hrama.Ostale vesti

Instalacija
U sklopu druge faze izgradnje kružnog toka na raskrsnici ulica Kralja Petra I i Knjaza Miloša postavljen je natpis „Volim Kosovsku Mitrovicu“, koji će krasiti sam grad i tako ispratiti aktuelni trend promocije koji je već zastupljen i u brojnim drugim gradovima centralne Srbije.
  • 03.08.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017