Vesti

Ponovo obijen stan prof. Mitre Reljić

Danas je u poslednja tri dana drugi put obijen stan profesorice Mitre Reljić koji se nalazi u Univerzitetskom naselju u Prištini. 17-og marta policija je izvršila uviđaj u prisustvu profesorice Reljić a jutros je stan ponovo obijen. Povodom svega ovoga prof. Mitra Reljić je izjavila da je ovo jedna vrsta pritiska kako bi se prodao jedan od retkih neprodatih stanova u Univerzitetskom naselju. Portparol KPS-a Refki Morina nije obavešten o ovom slučaju. U južnoj policijskoj stanici u Prištini KIM radiju je potvrđeno da je uviđaj izvršen ali da se čeka vlasnik stana da bi istaga mogla biti i sprovedena. «Postavili smo policijsku traku oko stana i tu niko ne može da uđe. Mi stan obilazimo svakih sat vremena. U stan ne možemo da uđemo bez vlasnika. Dok vlasnik ne dođe da otvori slučaj mi ne možemo da sprovodimo istagu. Znam samo da komšije nisu ništa sumnjivo primetile", rekao je KIM radiju policajac iz južne stanice koji nije želeo da se predstavi. Profesorica Mitra Reljić kazala je KIM radiju da obijanje njenog stana nije usamljen slučaj jer se sve to dešavalo i drugim profesorima u Univerzitetskom naselju.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017