Vesti

Gračanica- Na kraju prve nedelje vaskršnjeg posta služena liturgija

Svetom liturgijom koju je služio protosinđel Nektarije uz sasluženje sveštenstva i monaštva eparhije, jutros je u manastiru Gračanica obeležen završetak prve nedelje vaskršnjeg posta. Svetoj tajni pričešća pristupio je veliki broj vernika. Sedmonedeljni vaskršnji post trajaće do prvog maja kada će ove godine biti obeležen praznik Hristovog vaskrsenja. «Mi koji smo se na današnji dan sabrali ovde u Subotu koju je Bog dao za čoveka svetim postom i ispovešću pripremamo se da primimo Gospoda. Neka bi dao Bog da nas ovo pričešće isceli i utvrdi u veri da bismo svojim životima svedočili da smo istinski pravoslavni hrišćani da bismo se i u večnom životu nastanili tamo gde se apostoli večno poklanjaju Gospodu», rekao je jutros u besedi nakon bogoslužbenog čina protosinđel Nektarije.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017