Vesti

Bespomoćni meštani Batusa traže podršku predsednika i premijera

Oko četrdeset pripadnika UNMIK-a i Kosovske policijske službe i danas drži kordon oko trafostanice u Batusu, a meštani ovog sela i dalje protestvuju zbog jučerašnjeg pokušaja KEK-a da uključi struju susednom albanskom selu Ence, izjavio je direktor u ministarstvu za povratak pri Vladi Kosova Dragiša Mirić, inače meštanin ovog sela. Član seoskog odbora Siniša Arsić kaže da je danas u 17 časova u Batuse stigla nova smena policajaca, koji čuvaju trafostanicu, strahujući da meštani same ne uključe struju. Arsić dodaje da su meštani Batusa, koji nemaju struju tri meseca, sada bespomoćni i da žele da njihov apel čuju svi relevantni politički faktori u Srbiji. “Nemamo ničiju podršku. Ja bih voleo da ovo čuje i naš predsednik i premijer i da nam se lično obrate, ne bili nam kazali šta da radimo, jer smo bespomoćni”, kazao je Arsić. Meštanima Batusa, prema Arsićevim rečima, jedinu podršku sada pruža direktor u mistarstvu za povratak pri Vladi Kosova Dragiša Mirić.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017