Vesti

Havijer Solana u Prištini

Narednih sto dana biće odlučujuće za Kosovo vremena je malo, a posla mnogo i svi moraju da budu posvećeni tome da svoj posao rade na najbolji mogući način za najkraće moguće vreme, izjavio je u Prištini visoki predstavnik Evropske Unije Havijer Solana. Veoma je važno da se vlada što pre konsoliduje, ima mnogo stvari koje treba uraditi, potrebno je ispuniti sve zahteve koje je mneđunarodna zajednica postavila Kosovu. U isto vreme čitav proces bi morao biti takav da uključi sve političke faktore koji bi učestvovali u razgovorima o konačnom statusu Kosova krajem setembra, istakao je Solana. On je ocenio da je ono što se događalo u zadnjih nekoliko dana znak zrelosti naroda i lidera Kosova. Na početku obraćanja novinarima Solana je najoštrije osudio jutrošnji napad na kolonu vozila predsednika Rugove. To je vrsta ponašanja kakvu više nećemo tolerisati i mislim da je to jasna poruka koja bi trebalo da bude preneta svima. KFOR i sve ostale snage bezbednosti na Kosovu veoma dobro su proipremljene za takve situacije, kazao je Solana. Visoki predstavnik EU razgovarao je danas u Prištini sa predsednikom Kosova Ibrahimom Rugovom i liderima vodećih politčkih partija u pokrajini.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017