Vesti

Srbi u Prilužju protestvovali zbog višemesečnog isključenja struje

Ispred lokalne kancelarije za zajednice u Prilužju danas oko 12 časova počeo je protestni skup meštana ovog sela zbog dvomesečnog isključenja električne energije pod motom:” Vratite nam struju, vratite nam radna mesta, omogućite nam da živimo kao sav normalan svet”. Nakon obraćanja okupljenima Svetislava Popovića predstavnika seoskog odbora koji je izneo teške uslove življenja bez struje i neminovnost bezuslovnog uključenja, oko 1.000 okupljenih meštana krenulo je do Termoelektrane Kosovo ”B” koja je udaljena oko 5 km od Prilužja. Meštani susednog sela Plemetina danas su se pridružili meštanima Prilužja i zajedno krenuli do termoelektrane. Ispred kapije Termoelektrane Kosovo ”B” nezadovoljni meštani ovih sela čekali su nekog ko je odgovoran iz KEK-a da im odgovori zašto nemaju struju i zašto ne mogu da se vrate na svoja radna mesta. Pošto je njihov dolazak najavljivan, pa odlagan, poručeno im je da su predstavnici KEK-a sada spremni da razgovaraju ali da će do uključenja svakodnevno praviti protesne šetnje i okpljani meštani Prilužja i Plemetine su se mirno vratili u svoja sela. Na skupu, koji je bio miran i dostojanstven, nije bilo nikakvih incidenata i bilo je primetno brojno obezbeđenje pripadnika KFOR-a, KPS-a i UNMIK policije a ceo skup je nadgledan i iz helikoptera.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017