Vesti

U Batusu došlo do incidenta

Oko 14 sati u Batusu je došlo do incidenta, kada su radnici Kosovske energetske korporacije uz prisustvo pedesetak međunarodnih i kosovskih policajaca, pokušali da zavare vrata trafo-stanice. Revoltirani meštani koji su puna tri meseca bez struje sprečili su da se vrata trafoa zavare, nakon čega je reagovala policija. Prema rečima jednog od predstavnika sela Pere Savića policija je grubo reagovala, pa je nekoliko osoba uglavnom žena i dece lakše povređeno. Ljiljana Simonović iz ovog sela svedoči da su policajci grubo nasrnuli na nju i njenog sina koji se vraćao iz škole. Pored stotinak meštana koji nose transparente «Hoćemo struju, nećemo više mrak» u Batusu se trenutno nalazi i oko 70 policajaca, koji su opremljeni štitovima i šlemovima, napravili kordon oko trafoa, čekajući da se meštani raziđu, kako bi radnici KEK-a zavarili vrata trafo stanice.



Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017