Vesti

Radnici KEK-a iz trafo stanice u Batusu skinuli osigurače

Pripadnici UNMIK-a I KPS policije blokirali su jutros u pet sati selo Batuse kako bi radnici Kosovske energetske korporacije, po rečima člana seoskog odbora Siniše Arsića demolirali trafo stanicu. Arsić kaže da su radnici KEK-a uz pratnju tridesetak vozila KPS-a i UNMIK-a uključili struju susednom albanskom selu i uzeli visoko naponske osigurače koje su ranije postavili radnici Elektroprivrede Srbije. Trenutno je u Batusu u blizini trafo stanice okupljeno oko pedesetak meštana koji nose transparentre na kojima piše: ”Hoćemo struju”, ”Nećemo više u mraku”... U blizini je i nekoliko vozila UNMIK-a i KPS policije i trenutno se vode pregovori sa policijom da se meštani raziđu. Portparol KPS policije Refki Morina izjavio je KIM radiju da nema službenih informacija o učešću KPS policije u jutrošnjim dešavanjima u Batusu. Znam da su Srbi njih oko tridesetak jutros protestvovali zbog višemesečnog isključenja struje i to je sve što mogu da vam kažem, rekao je Morina.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017